Heldag i verkstan för att få Celican race redo

Teamet samlades i verkstaden idag för att gå igenom Celican.
Pelle och Tomas började med att gå igenom bromsar, motorutrymme och karossdetaljer. När Per anslöt vid halv tio för att ta bort gamla dekaler, var de flesta dekaler redan avlägsnade :)
När resterande dekaler var borta körde vi in bilen i tvätthallen för en snabbtvätt.

Under tiden som Tomas tvättade bilen passade Pelle och Per på att kontrollera så depåtältet var komplett. Efter lite plockepinn lekar med stommen var det checkat.

Tomas hade satt fart med att justera stol och ratt för att passa vårt teams förare. Pelle tog med sig huv och baklucka till andra delen av verkstaden för att komplettera snabbfästena som fått anmärkning vid besiktning.

Under tiden kliade sig Per i huvudet för att försöka få dekalerna på plats. Det visade sig att vi gjort skalan något fel på den bild vi skissat på i datorn när dekalstorlekarna togs fram. Alla dekaler var ca 10% större på bilen än vi skissat, eller snarare bilen 10% mindre om man ska vara korrekt. Till slut enades vi om hur vi skulle göra o stripingen kunde börja på allvar.

Teamchefen passade på att titta in i verkstaden med ett par glada kommentarer då och då för att se hur det gick när han inte hade kunder i bilhallen.

När dagen var slut började bilen se ut som vi tänkt oss. Bara ett tanklock och oljebyte från att vara race redo.

Nedan finns lite bilder från dagen.

Kategorier: Celica, Verkstad

Nordic Six Hours Cup

Simling Racing tävlar i långloppsserien Nordic Six Hours Cup (NSHC) klass 3.

NSHC hemsida

Resultat NSHC 2014

4 maj Karlskoga 9:e plats
5 juli Kinnekulle  6:e plats
9 aug Karlskoga 6:e plats
13 sept Kinnekulle 6:e plats
14 sept Kinnekulle DNS
27 sept Karlskoga 9:e plats
Officiella resultat