Vårt aerodynamiska paket monterat

Efter att ha arbetat med el den senaste tiden behövde vi ett litet break från det. Eller egentligen inte för det är prio 1, men vi hade inte hunnit införskaffa de sista delarna för att få bilen färdig att skickas till mappning.

Vi satte iallafall igång med att montera det aerodynamiska paketet till bilen, helt ovetnenskapligt ihopplockat, men med förhoppningar om att skapa lite mer marktryck. Delarna i sig var vi klara med sen tidigare, så arbetet bestod i att få fast grejerna på bilen.

Vi började med bakvingen som kändes som den enklaste biten. Med en liten platta svetsad i karossen och ett par hål borrade i bakluckan var den på plats. Eftersom bakluckan sluttar "åt fel håll" kommer vi behöva justera vinkeln på vingen lite. Det gör vi samtidigt som vi "snyggar till" designen på vingen som nu har ett aningen mer aggressiv design än vi önskar.

Det var den enkla biten, nu går vi på splittern med tillhörande frontspoiler och platta in under motorrummet. Bilen blir väldigt låg fram med splittern på plats, så vi kommer att behöva kunna montera på och av den på ett enkelt sätt vid transport. Efter en del funderande under bilen kom vi fram till en 5 punktslösning. En timme senare var det på plats. Ett par stag i framkant för att stadga upp splittern behöver tillverkas sen är den helt klar. Gick smidigare än väntat.

När vi nu var på bra rulle så hoppade vi raskt på sidokjolarna. Bilen har varit med i racing rätt länge och karossen håller inte direkt originalform överallt. Kjolarna passade därefter, men ingen katastrof. Med gott humör och några skruvar gick det att lösa. Inte optimalt utseendemässigt. Skruvarna får vi lacka senare eller ta bort och spackla hålen om de stör.

Ett par timmars sista finjustering och sen är den delen helt färdig.
Längtar efter att få testa om det gör någon skillnad, annat än utseendemässigt.

Kategorier: Celica, Verkstad

Resultat NSHC 2014

4 maj Karlskoga 9:e plats
5 juli Kinnekulle  6:e plats
9 aug Karlskoga 6:e plats
13 sept Kinnekulle 6:e plats
14 sept Kinnekulle DNS
27 sept Karlskoga 9:e plats
Officiella resultat